Initiatiefnemers & Partners

Dun Yong

Dun Yong is een familiebedrijf die al sinds 1957 gevestigd is aan de Geldersekade. Tang Yong Sau opende de winkel samen met zijn vrouw Stientje op de hoek van de Stormsteeg. Hier verkochten ze voornamelijk gebruiksartikelen die niet te koop waren in Nederland aan de toen nog kleine Chinese gemeenschap. Niet lang hierna gingen ze ook Chinese etenswaren verkopen vanwege de groeiende Chinese gemeenschap in Nederland. In 1972 heeft hij de winkel aan zijn zoon Hengko en schoondochter Wai-Ming overgedragen. Door de jaren heen is de winkel blijven groeien en daarmee ook de verscheidenheid aan producten en clientele. Sinds 2008 staat Kin ping, de zoon van Hengko en Wai-Ming, aan het roer van de onderneming.

NV Zeedijk

In 1985 wordt de NV Zeedijk opgericht door middenstander Jack Cohen in samenwerking met het wijkcentrum en de ondernemersvereniging Amsterdam City. Later stapt de Gemeente Amsterdam ook in het project. Het doel van de NV Zeedijk is het weer leefbaar en aantrekkelijk maken van de Zeedijk. Zij hanteren een tot die tijd nog onbekende werkwijze namelijk het opkopen van panden om ze, zo nodig, te verbouwen en weer aan bonafide ondernemers en bewoners te verhuren. De formule werkt en door een constante aanwezigheid van de NV Zeedijk in de buurt en een actief beheer van de panden kan het succes tot op de dag van vandaag gewaarborgd blijven. In 2007 heeft Janny Alberts het stokje overgenomen van Jack Cohen om deze formule voort te zetten.

Vondel Hotels

Vondel Hotels is in 2003 opgericht door Arjen van den Hof met als doel zich te ontwikkelen tot een kleine keten van exclusieve boutique hotels in Amsterdam. Na vele jaren voor verschillende 5-sterren internationale hotels in Amsterdam te hebben gewerkt, heeft Arjen van den Hof in 2003 Hotel Vondel overgenomen. Hotel Vondel is gevestigd in zeven schitterende herenhuizen die dateren uit 1903. Verschillende renovaties en uitbreidingen hebben geresulteerd in een markant viersterren boutique hotel met 86 hotelkamers, restaurant met bar, vergaderzaal en twee grote terrastuinen. Verder opende Vondel Hotels in 2006 Hotel Roemer, een trendy hotel, in 2010 b&nb, “bed & no breakfast”, in 2011 Hotel JL No76.
De gasten van Vondel Hotels komen voor 60% uit Europa en daarvan is 80% van de gasten zakelijk. Slechts 1 gast per 2 dagen komt met eigen auto.
De kenmerken voor Vondel Hotels zijn: geen hotelketen imago, gevestigd in oude panden/gebouwen, omgeving en buurtbewoners maken integraal onderdeel uit van het hotelconcept, eigentijds en originele design/kunst, interieur erg belangrijk, oog voor detail, persoonlijke service, hoger markt segment, geen bus-toerisme, kleine zakelijke groepen/vergaderingen.